Բաղադրիչներ
1 բաժակ ալյուր
1 բաժակ շաքարավազ
5 հատ ձու
Կաղապարի չափը` 21 սմ
Պատրաստման եղանակը
Ձվի սպիտակուցներն ու դեղնուցներն առանձնացնել
Սպիտակուցները հարել 2 րոպե, ապա մաս-մաս ավելացնել շաքարավզն ու հարել 8-10 րոպե
Դեղնուցները հարել 0,5 բաժակ շաքարավազի հետ այնքան, մինչև շաքարավազը լուծվի
Դեղնուցն ու սպիտակուցը միացնել իրար, լավ խառնել, ապա ավելացնել ալյուրն ու լավ խառնել
Կաղապարի ներսը պատել կարագով, ալյուր ցանել և ստացված խմորը լցնել
Դնել ջեռոցում (առանց նախապես տաքացնելու և ընթացքում բացելու) 180°С, թողնել 35-40 րոպե
Հանել կաղապարից, թողնել սառչի, ապա բաժանել շերտերի
Դե ինչ, կարող եք պատրաստել ձեր ցանկալի տարթը)))
Բարի ախորժակ