Այս բաղադրատոմսը պետք է իմանա յուրաքանչյուր հայ կին: Գառնու գաթայի շատ համեղ բաղադրատոմս

Բաղադրիչներ

Խմորի 1-ին մասի համար`

50 մլ գոլ ջուր

1 ճ/գ խմորիչ

1 թ/գ շաքարավազ

Խմորի 2-րդ մասի համար`

4-5 ձու (եթե խոշոր են 4)

300 գ փափուկ կարագ

500 մլ գոլ կաթ

2 բաժակ (250 մլ) շաքարավազ

100 գ բուսայուղ

աղ

1,5 կգ ալյուր

Խորիզի համար`

4 բաժակ ալյուր

300 գ հալած կարագ

2 բաժակ շաքարավազ

վանիլին

Վերջնական տեսքի համար`

2 ձվի դեղնուց

1 թ/գ բուսայուղ

2 թ/գ կաթ

Պատրաստման եղանակը

1․50 մլ գոլ ջրին ավելացնել խմորիչ, շաքարավազ, խառնել, ծածկել սննդային պոլիէթիլենով և թողնել տաք տեղում 15-20 րոպե

2․Ձուն շաքարավազի հետ խառնել, ավելացնել փափուկ (կրեմի պես) կարագ և հարել

Ավելացնել գոլ կաթը, խմորիչով զանգվածը, աղը, ալյուրը` մաս-մաս և խառնել

Խմորը տեղափոխել սեղանի վրա և հունցել (5-7 րոպե), ընթացքում ավելացնելով ձեթ

Խմորին գնդի ձև տալ, տեղափոխել որևէ խոր տարայի մեջ, ծածկել սննդային պոկիէթիլենով, փոքրիկ անցք թողնել պոլիէթիլենի վրա, 3 ժամ թողնել հասունանա

3․ Շաքարավազն ու ձուն խառնել իրար, մաս-մաս ավելացնել ալյուր, վանիլին և լավ խառնել: Պետք է ստացվի փշրվող խորիզ

Խմորը բաժանել 5 մասի, գնդել, ծածկել և 20 րոպե թողնել

Ջեռոցի համար նախատեսված թավայի հակառակ կողմին ձեթ քսել, խմորը ձեռքերով բացել (եզրային մասերում խմորը պետք է ավելի բարակ լինի, քան կենտրոնում)

4 ճ/գ խորիզ լցնել, փակել` եզրերը՝ հավաքելով

Դնել թավայի վրա, ձեռքերով մի փոքր բացել, հավասարապես հարթեցնել, իսկ վերջում 1-2 շարժումով գրտնակել։ Ծածկել և 15-20 րոպե թողնել հասունանա

Նույն պրոցեսն իրականացնել մյուս գնդերի հետ

Վերջնական տեսքի համար ձվի դեղնուցները, կաթն ու ձեթը խառնել իրար և խոհանոցային վրձինով քսել գաթաների վրա, պատառաքաղով ձևավորել, ծակծել և դնել ջեռոցում

Եվ արդեն կարելի է համտեսել )))

Բարի ախորժակ

Կիսվել Facebook-ում