Այս ապուրի պատրաստումը պետք է իմանա յուրաքանրչյուր հայ կին: Հայկական համեղ խոհանոցի համեղ «Լոբախաշու»

Բաղադրիչներ

450 գ կարմիր լոբի

100 գ բլխուր

250 գ սոխ

70 գ ընկույզ

3 ատամիկ սխտոր

2 ճ/գ տոմատի մածուկ

1 ճ/գ աջիկա

1 թ/գ աղացած չաման

1ճ/գ աղացած համեմ

½ թ/գ չորացրած ուրց 

1 թ/գ չորացրած ռեհան

1 ճ/գ քաղցր պապրիկա

թարմ համեմ` ըստ ճաշակի

2,5 լ ջուր

3 ճ/գ ձեթ

½ թ/գ սև պղպեղ

2 թ/գ աղ

Պատրաստման եղանակը

Տարայի մեջ լցնել լոբին, ջուր ավելացնել և թողնել 10-12 ժամ

Ջուրը թափել, լոբին լվանալ, 2,5 լ ջուր լցնել և դնել թույլ կրակին 1 ժամ

Թավայի մեջ ձեթ լցնել, ավելացնել խորանարդաձև կտրատած սոխը, թույլ կրակի վրա տապակել 6-7 րոպե, այնուհետև ավելացնոլ տոմատի մածուկը, թողնել 1 րոպե, ավելացնել ճզմած սխտորը, աջիկան և համեմել (չաման, համեմ, ռեհան, ուրց, սև պղպեղ), թողնել 1 րոպե

Լոբին տրորել (ոչ ամբողջությամբ) իր իսկ ջրի մեջ, ավելացնել բլխուրը, տապակը, համեմել (աղ, պապրիկա), թողնել մինչև եռա, փակել կափարիչը և ևս 30 րոպե թողնել թույլ կրակին

Ավելացնել մանրացրած ընկույզ, թողնել կրակին 2 րոպե

Զարդարեք թարմ համեմով, և համտեսե՛ք, քանի դեռ տաք է )))

Բարի ախորժակ

Կիսվել Facebook-ում