Բաղադրիչներ
200 գ կաթնաշոռ
80-100 գ շաքարավազ
1 ձու
60 գ ձեթ
230-250 գ ալյուր
0,5 թ/գ սոդա կամ 1 թ/գ փխրեցուցիչ
աղ
1 թ/գ վանիլային շաքարավազ
4-5 սալոր
1 տանձ
50 գ շաքարավազ + 1 թ/գ դարչին
Պատրաստման եղանակը
Կաթնաշոռին ավելացնել շաքարավազ, մի պտղունց աղ, ձեթ, ձու, վանիլային շաքարավազ և լավ խառնել
Ալյուրին ավելացնել սոդա, ապա ավելացնել մյուս բաղադրիչներին, լավ խառնել և խմոր հունցել: Պետք է ստացվի փափուկ, չկպչուն խմոր
Մրգերը կտրատել, ավելացնել խմորին (անհրաժեշտության դեպքում մի քիչ ալյուր ավելացնել)
Շաքարավազն ու դարչինը խառնել իրար: Խմորից գնդիկներ ձևել, թաթախել դարչինի մեջ և դնել 180°С տաքացրած ջեռոցում 20 րոպե
Կարող եք վայելել )))
Բարի ախորժակ