Այսպիսի ապուր կարելի է պատրաստել թեկուզ ամեն օր: Ուզբեկական ապուր` կոլոլակներով

Բաղադրիչներ

1 գազար

2 գլուխ սոխ

1 կարտոֆիլ

1 լոլիկ

½ պղպեղ

150 գ կանաչ լոբի

1 ճ/գ տոմատի մածուկ

2,5-3 լ եռման ջուր

2 ատամիկ սխտոր

350 գ աղացած միս

100 գ բրինձ

1 ձու

աղ

սև և կարմիր պղպեղներ

խմելի-սունելի, զիրա

Պատրաստման եղանակը

1 գլուխ սոխը կիսալուսնաձև կտրատել, 2 րոպե տապակել, ավելացնել խորանարդաձև կտրատած գազար, թողնել 3 րոպե, ավելացնել խորանարդաձև կտրատած կարտոֆիլ, թողնել 3 րոպե

Ավելացնել խորանարդաձև կտրատած պղպեղ, լոլիկ, կանաչ լոբի, լավ խառնել, ավելացնել տոմատի մածուկ, աղ, եռման ջուր և թողնել միջին ջերմության կրակին 10 րոպե

Աղացած մսին ավելացնել մանրացրած սոխ, բրինձ, ձու, աղ, սև և կարմիր պղպեղներ, խմելի-սունելի, զիրա, լավ խառնել և գնդիկներ ձևել

Լցնել ընդհանուր ուտեստին, ավելացնել ճզմած սխտոր, թողնել թույլ կրակին 15-20 րոպե

Կարող եք մատուցել )))

Բարի ախորժակ

Կիսվել Facebook-ում