Ամենապարզ բաղադրատոմսով բիսկվիթային տորթ

Բաղադրությունը

Խմոր

  • 150 գ ալյուր,
  • 4 հատ ձու,
  • 150 գ շաքարավազ,
  • 1 թեյի գդալ փխրեցուցիչ:

Կրեմ

  • 100 գ շաքարավազ,
  • 1 հատ ձու,
  • 250 մլ կաթ,
  • 2 ճաշի գդալ ալյուր,
  • 70 գ կարագ,
  • վանիլին:

Ջնարակ

  • 60 մլ կաթ,
  • 4 ճաշի գդալ շաքարավազ,
  • 3 ճաշի գդալ կակաո,
  • 30 գ կարագ:

Օշարակ

  • 100 մլ ջուր,
  • 1 ճաշի գդալ շաքարավազ:

Պատրաստման եղանակը

Ձուն շաքարավազի հետ հարել:

Փխրեցուցիչը խառնել շաքարավազի հետ, մաղով անցկացնել, 2 մասով ավելացնել ձվով զանգվածի վրա և խառնել:

Ձևամանի (22սմ) հատակին յուղաթուղթ փռել, խմորը լցնել մեջը և թխել 25-30 րոպե 180 ջերմաստիճանում:

Պատրաստի խմորը թողնել, որ հովանա և բաժանել 2 հավասար մասի:

Կրեմը պատրաստելու համար հաստ հատակով թավայի մեջ լցնել շաքարավազը, վանիլինը, ալյուրը և 1 հատ ձու և խառնել:

Այնուհետև ավելացնել կաթի կեսը և դնել կրակին: Հենց սկսի տաքանալ, ավելացնել կաթի մյուս կեսը և եփել, անընդհատ խառնելով, մինչև կրեմը կեռա ու կպնդանա:

Կրեմը վերցնել կրակից, մեջը փափուկ կարագ դնել ու խառնել:

Կրեմը սննդային տոպրակով ծածկել և թողնել, որ սառչի:

Տորթի 1-ին շերտին օշարակ, իսկ հետո կրեմ քսել:

Ջնարակը պատրաստելու համար շաքարավազը, կաթը, փափուկ կարագը և կակաոն խառնել և դնել կրակին:

Տորթը ամբողջությամբ պատել ջնարակով և գոնե 3 ժամ թողնել սառնարանում, որպեսզի կրմը և ջնարակը ներծծվեն:

Բարի ախորժակ

Կիսվել Facebook-ում