Բաղադրիչներ
1 ձու
80 գ շաքարավազ
Աղ
1,5 գ վանիլին
80 գ փափուկ կարագ
250 գ կաթնաշոռ 9 %
6 գ փխրեցուցիչ
300 գ ալյուր
Պատրաստման եղանակը
1 ձվին ավելացնել շաքարավազ, մի պտղունց աղ, վանիլին և լավ խառնել
Ավելացնել կարագ և խառնել, ավելացնել կաթնաշոռ` խառնել
Առանձին տարայի մեջ ալյուր և փխրեցուցիչ լցնել, խառնել և լցնել ընդհանուր զանգվածի վրա: Խառնել ձեռքով, հարկ եղած դեպքում ալյուր ավելացնել և հունցել: Պետք է ստացվի փափուկ, բայց ձեռքերին չկպչող խմոր
Տեղափոխել սեղանի վրա, բաժանել 2 հավասար մասերի, յուրաքանչյուրը գրտնակել
Հատուկ ձևի կամ բաժակի օգնությամբ շրջանակներ կտրել
Մեկ բլիթի համար անհրաժեշտ է 3 խմորե շրջանակը կիսով չափ դնել իրար վրա և փաթաթել
Կիսել, թերթիկները մի քիչ բացել, վարդի տեսք տալ
Դնել 180°С տաքացրած ջեռոցում 20-25 րոպե
Կարող եք շաքարի փոշի ցանել և մատուցել )))
Բարի ախորժակ