Բաղադրիչներ
2 խնձոր
2 ճ/գ շաքարավազ
դարչին
1 ճ/գ կարագ
1 ճ/գ մեղր
Խմորի համար`
1 ձու
աղ
50 գ շաքարավազ
0,5 կիտրոնի կեղևի քերուկ
50 գ ձեթ
5 գ փխրեցուցիչ
200 գ ալյուր
Պատրաստման եղանակը
Խնձորի կեղևը հեռացնել, անցկացնել քերիչով, ավելացնել շաքարավազ, կարագ, 2-3 րոպե տապակել, ավելացնել մեղր, թողնել ևս 3 րոպե և վերցնել կրակից
Խմորի պատրաստման համար անհրաժեշտ է 1 ձվին ավելացնել շաքարավազ, մի պտղունց աղ, կիտրոնի կեղևի քերուկ, լավ խառնել, ավելացնել ձեթ, փխրեցուցիչ, ալոյուր` մաս-մաս, լավ խառնել և խմոր հունցել
Քառակուսաձև գրտնակել, բաժանել քառակուսիների
Յուրաքանչյուրի մի անկյունում 1-ական ճ/գ տապակած խնձոր դնել, մյուս մասով ծածկել
Դնել 180°С տաքացրած ջեռոցում 20 րոպե
Շաքարի փոշի ցանեք և մատուցեք )))
Բարի ախորժակ